Jeg har lært en del om Android de siste årene og på grunn av det så vil jeg lage en artikkel som kun er basert på hvilke apper jeg bruker i hverdagen. Alle disse appen er laget av Google, men ikke alle kjenner til dem. Google har veldig mange apper som folk fleste ikke bruker. Appene vil ha en kort beskrivelse av hva de gjør og hvorfor de er bra og kan anbefales videre. Her må du ha en Google konto får å få mest mulig utbytte av appene. Felles for så og si alle tjenestene til Google er at alt er lagret i skyen så det vil si at det du gjør på mobilen og pc, Mac. Samkjøres på alle enheter.
Google Bilder:
Dette er google sin app for bildebehandling. Alle bilder du laster opp via denne appen i høy oppløsning laster du opp gratis. I full oppløsningfår du begrensning på størrelsen på plass og det vil fort koste penger. Appen forbereder bilder, lager samlinger i løpet av hele året. Gjør masse forandringer på dem når det er vinter, jul, sommer o.s.v. Du kan også lage samligne og dele videre til andre og du kan lage gif animasjoner, lage samlinger, o.s.v. Denne appen er meget bra og er veldig allsidig. Alle bør ha autoopplasting på bildene sine på sin android telefon. Dette vil du å få mye glede av. Du kan også redigere bilder på pc og mobil så appen er også veldig allsidig.
Lenker:
Google Translate:
Dette er google sin app for oversetting av språk. Hva den gjør sier seg selv, men du kan gjøre ganske mye på den. Den kan oversette bilder, du kan prate inn i den. Du kan også gjøre tilsvarende på nett på samme google sin side. Husk også at det tar år og oversette språk godt så denne appen er ikke perfekt, men den kan redde det når du er på sydentur f.eks. Du kan også laste ned språkpakker når du ikke er på nett som du kan bruke på tur.
Lenker:
Google Chromecast:
Dette er en genial app, mye av den funksjonlaliteten er også innebygd i Android via Google play tjenester. For eldre android versjoner så må du ha appen. For nyere Nexus enheter så er dette innebygd på mobilen. Denne appen sender innhold fra mobilen til fra youtube til bilder som du ser over. DU kan også leie filmer med mobil og sende til chromecast via Google Play filmer. Her får du mye morro, men denne appen kan ikke brukes uten Chromecast i tv`en din. Chromecast enheten koster 290 kr. Chromecast kan også brukes for pc.
Lenker:
Google PDF leser:
Denne appen sier seg selv. Når du trenger å åpne pdf filer på telefonen så viser denne appen det pdf`en rett på mobilen din.
Lenker:
Google Kalender:
Google kalender. Dette er google sin kalender. Du får info på pc og mobil. Her får du beskjed om alt du planlegger via Google inbox. Denne appen henter også info om bursdager til kontakter hvis du har lagt dem til. Appen er enkel og genial. Den er godt samkjørt med Google sine tjenester så denne er det lurt å ha installert.
Lenker:
https://www.google.com/calendar
Google Inbox:
Inbox for Google er google sin nye mail som som er tett integrert mot gmail. Google har utviklet gmail en god stund, men i dette tilfelle laget de en ny app med mye ny funksjonalitet så du kan rydde opp i gmailen din. Har du ikke prøvd den så anbefales det på det sterkeste at du gjør. Her kan du få ryddet opp i gmailen din på 10 minutter og ha full kontroll på alle mail du får inn i ettertid. Inbox er også i synk med Google notes og Google kalender.
Linker:
Google Chrome:
Dette er google sin nettleser. Den er godt knyttet mot android. Det er Google sitt mobile operativssytem. Alt du lagrer på google brukeren din på pc og mobil av lenker. De kan du lagre begge plasser uten å ha pc eller mobil på. Ellers er dette en av verdens mest brukte nettlesere. Anbefales.
Linker:
Google tastatur:
Dette er Google sitt tastatur for android. Her har du masse muligheter og tilpasninger. Hovedfunksjoner:
• Ordføring: Før fingeren fra bokstav til bokstav
• Stemmestyrt skriving: Trykk på mikrofonen for å diktere tekst
• Forslag til ordfullføring, automatiske rettinger og forutsigelse av neste ord.
• Legg inn emojier i alle apper (Android 4.4+)
• Synkroniser loggen din i nettskyen for bedre forslag på Android-enhetene dine
• Fungerer på alle Android-nettbrett og -telefoner
Linker:
Google fit:
Dette er Google sin trenings app. Her kan du legge inn vekt, høyde og mål og sette i gang. Appen merker f.eks, når du sykler og skrur da gps`en på. Er du ute å løper så vet appen det. Du kan også følge med treningen din på nettet og på android wear.
Linker:
Google Snapseed:
Dette er google sin andre app for å redigere bilder. Denne appen er litt mere proff enn bilder appen som du ser lengere oppe. Du har mange flere valg og du kan gjøre mye mere på bildene dine enn å bare legge på filter.
Linker:
Google Android Launcher:
Dette er Google sitt program som gjør at telefonen din ser ut som en ekte Google telefon. Samsung, LG, Huawei og Sony legger på sine egne løsninger over android systemet, med denne appen får du android forside skjermen som den skal være for Nexus. Den anbefales å prøve for de som ikke har prøvd dette fra før av. Disse programmene kalles for Launchere og Google sin er bare en av mange.
Linker:
Messenger:
Dette er google sin meldingsapp for android mobiler. Den er enkelt i bruk og du har mange valg og tilpassninger du kan gjøre på appen.
Linker:
Google Android klokke:
Dette er google sin stilrene klokke. Her har du alarmer, nedtelling og alt du trenger.
Linker:
Google Keep:
Denne appen er genial så her siterer jeg bare fra Google:
Skriv ned hva du tenker på
• Legg til notater, lister og bilder til Keep. Har du dårlig tid? Spill inn et talenotat, så transkriberer Keep det slik at du kan finne det igjen senere.
Del ideer med venner og familie
• Enkel planlegging av overraskelsesfesten ved å dele Keep-notaene dine med andre og samarbeide med dem i sanntid.
Finn det du trenger, raskt
• Legg fargekoder og etikketter til notater for å organisere raskt og få ting unnagjort.
Alltid innen rekkevidde
• Keep fungerer på telefoner, nettbrett, datamaskiner og Android-hapå-teknologi. Alt du legger til synkroniseres på alle enhetene dine slik at tankene dine alltid er med deg.
Riktig notat til rett tid
• Trenger du å huske å handle noe? Angi en posisjonsbasert påminnelse om å vise handlelisten din akkurat når du kommer til butikken.
Linker:
Android enhetsbehandling:
Men denne appen kan du spore mobilene og nettbrettene dine. Den bør være installert på alt du har av android enheter.
Med Android Enhetsbehandling kan du:
● Finne Android-enheter som er tilknyttet Google-kontoen din
● Tilbakestille PIN-koden for skjermlåsen på enheten
● Slette alle dataene på telefonen
Linker:
https://www.google.com/android/devicemanager?hl=no
Google Spor:
Med Google Spor kan du synkronisere og dele sporene dine via Google Disk. Du kan dele sporene med andre, se sporene vennene dine har delt med deg, eller gjøre spor offentlige og dele nettadressene til dem via Google+, Facebook, Twitter osv. I tillegg til Google Disk kan du også eksportere sporene dine til Google My Maps, Google Regneark eller ekstern lagring.
Google Spor støtter også Android Wear. For klokker med GPS kan Google Spor utføre GPS-registrering uten telefon og synkronisere sporene til telefonen din. For klokker uten GPS kan du se foreløpig distanse og fart, og kontrollere sporingen fra håndleddet.
Linker:
Google Autentisering:
Denne appen bør alle ha installert. Den gjør enhetene din og Google kontoen din sikker. Her styrer du 2 trinns sikring vis sms eller direkte på appen.
Linker:
Google Autentisering for Android
accounts.google.com/SmsAuthConfig
Google Play musikk:
Dette er Google sin egen musikk app. Sitat fra Google:
Med både Full tilgang og Standard kan du bruke Google Play Musikk-appen til å lytte til musikksamlingen din hvor som helst. All musikken er lagret på nettet, så du trenger ikke å tenke på synkronisering, lagringsplass eller avspilling uten nett.
Full tilgang-funksjoner:
* Lytt til et ubegrenset antall sanger.
* Opprett egendefinert radio fra hvilken som helst sang, artist eller album.
* Hør på radio uten begrensninger for hvor mye du kan hoppe over.
* Få gode anbefalinger basert på det du liker.
Full tilgang- og Standard-funksjoner:
* Legg til opptil 50 000 av dine egne sanger fra den personlige musikksamlingen din.
* Hør på musikken din hvor som helst uten å synkronisere, og lagre favorittene dine for avspilling uten nett.
* Hør på musikk uten annonser.
* Kjøp ny musikk på Google Play (mer enn 18 mill. sanger).
* Finn ut mer om Google Play Musikk https://support.google.com/googleplay/?p=availability.
* Finn ut mer om Google Play på http://play.google.com/about/music.
Link:
Google Play Musikk for Android
Google Hangouts:
Dette er Google sin meldings app for google+, Gmail og meldingsapp fra Google. Denne brukes overalt på pc`er og smartmobiler av alle typer. Du kan ha samtaler med folk fra hele verden via denne appen og på pc via Google+.
Linker:
Google Play filmer:
Dette er Google sin filmtjeneste. Her kan du kjøpe, leie filmer som du kan se på tv`en din via Chromecast. Du kan velge vanlig kvalitet og HD kvalitet. De har ett ganske variert utvalg.
Linker:
Google Play filmer for Android
https://play.google.com/store/movies/
Google Cloud Print:
Kort fortalt skriv ut fra hvorsomhelst i verden fra din pc, mobil, nettbrett. Det eneste som kreves er at printeren din støtteer Google Cloud print og den er lagt opp på din Google konto.
Linker:
Google+:
Google sitt sosiale nettverk. Her finner du mange interessante mennesker som kan lære deg masse. det fungerer motsatt av Facebook. Hos Facebook legger du til venner. På Google+ legger du til venner du ikke kjenner. Så hopp ut i det og prøv. Denne appen er pre installert på alle Android telefoner til manges sin glede og forargelse.
Linker:
Dette er også bare noen av appene til Google, men det er de jeg bruker mest selv. De har også mange andre apper du kan late ned å prøve via denne linken. Google legger til nye apper her ofte så her kan du følge med på hva som skjer i Google sin verden.
Mange av disse appene finner du også for iPhone, men i denne artikkelen var det Android og Google som var i fokus. Så da kan du bare sette i gang å prøve nye apper.
For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.