Datahjelperne

SVINDEL – Hvordan skiller du en Facebook svindel side mot en ekte Facebook side?

want23153-1j9CPq1423112011

Det er utrolig mye svindel på Facebook i dag, men mange klarer ikke å se forskjellen samt hva de skal se etter. I denne artikkelen skal jeg skrive om hva du skal se etter og hva du skal være skeptisk til. Mange tror det er harmløst og dele og like sider fordi du gjør jo ikke noe skade??  Eller gjør du det??

For det første så spammer du ned vennene dine, du fakta sjekker aldri og du gir svindlene påfyll til å fortsette videre. Du er også med på å styrke en digital svindel økonomi uten å vite det. Salg av liker sider er god butikk.

  1. Kjente varemerker utnyttes alltid i svindel på falske sider. Apple, Samsung, Reiser, Hus, Hytter. Alt som koster mye penger som folk fleste må spare lenge for å kjøpe.
  2. Kjendiser skal gi bort penger eller andre som du ikke vet hvem er.
  3. De er alltid nye sider.
  4. De har få poster på siden.
  5. På Om info på siden så står det ingenting.
  6. Det er ingen kontaktinformasjon.
  7. Mange selskaper lever av å selge din informasjon når du registerer deg på disse sidene. Alt du ender med er skjegget i postkassen og du binder deg til masse spam og dyre tjenester.
  8. Sidene kan opprettes og være stille en periode. Før det plutselig kommer masse lik og del.
  9. De pleier å sette på √verified for at siden skal virke ekte. Godkjente verifiserte sider trenger ikke å skrive at de er verifiserte.
  10. De bruker alltid: Lik og del for å vinne. Reglene for Facebook er enkle. Lik og del er ikke lov. Lik og kommenter for å vinne er lov. Her har dere reglene: https://www.facebook.com/page_guidelines.php.

Kampanjer kan administreres på sider eller i applikasjoner på Facebook. Personlige tidslinjer og venne forbindelser skal ikke brukes til å administrere kampanjer (f.eks. «del på tidslinjen din for å delta» eller «del på tidslinjen til en venn for å få flere vinnersjanser» og «tagg vennene dine i dette innlegget for å delta» er ikke tillatt)

 

Men man må også se det selv isteden for å prate så her skal jeg vise flere forskjeller på falske og ekte sider.

 

 

Denne siden er aktiv så dere kan gå inn å sjekke selv, men her det masse feil.

 

Samsung er konkurrent til Apple og de misbruker hver gang det kommer en ny modell.

Her er det også masse feil.

 

Dette er 2 eksempler med kjente merkevarer. Her har du flere av samme ulla. Det samme går igjen om og om igjen.

 

Mange som deler disse bildene tror dette er uskyldig moro, de tar så feil som det går an å ta. Her snakker vi en storindustri på digital økonomi. Å få mange likes ei dag er gull verdt. Derfor oppretter man disse sidene med produkter som lokker alle. De får mange tusen likes også plutselig blir navnet endret til noe annet du ikke har kontroll på. Siden er da solgt. Du sitter igjen uten å ha vunnet noe som helst.

Denne type svindel kalles like farming og du finner den overalt på Facebook i dag. Mange store nyhetssider skriver om dette temaet: Cnn, Consumeraffairs, Yahoo og Nrk


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version